Verslag clubwedstrijd 5 2016

Op 11 September is er een speciale clubrace gehouden op het circuit van MAC Vlijmen. Het speciale van deze clubrace was dat er twee extra klasse’s werden gereden buitenom de standaard klasse’s. De speciale klasse’s waren: de Caravan en de Vintage klasse. Tijdens de jubileumrace die op 12 juni georganiseerd werd, werden deze ook gereden maar door het slechte weer werd het laatste deel van de race afgelast. Deze clubrace werd als reserve gebruikt om deze twee prachtige klasse’s nog een kans te geven.

Davy tom luke gies
Modelauto racen, een hobby voor jong en oud!

Er stonden ruim 55 auto’s aan de start onderverdeeld in 5 klasse’s. Zoals bij iedere clubrace werden er drie kwalificaties en drie finales gereden per klasse. Bij de kwalificaties van de standaard 2WD buggy klasse nam Arjan van de Graaf de leiding en mocht daarmee vooraan staan op de grid in de A-Finale. Bij de 4WD buggy klasse was dat Paul Dijkstra. Leonard Giesbers was degene die voorste plek had veroverd op de grid bij de short course. Bij de vintage klasse was Marco van den Tillaar (Team Multi-Car) de leider die de voorste plek had veroverd. En om niet te vergeten was er ook nog de caravan klasse. Bij deze klasse stond Sietse de Krieger na de kwalificaties op de eerste plek. Voor de caravan klasse waren de kwalificaties niet echt van belang; iedereen startte op een willekeurige plek in de finales.

de jeugd
Ondanks de felle strijd in het jeugd kampioenschap 2wd buggy gingen ze alle drie met een caravan van start!

Na de middagpauze startten de finales. Er waren in totaal 6 finales. Bij de 2WD was er een A-finale en een B-finale en bij alle andere klasse’s was er alleen een A-finale. Na de eerste finale reeks was Tom van Drunen de leider in de A-Finale 2WD, Addie Nooyen was de leider in de B-Finale 2WD, Paul Dijkstra was de leider in de A-Finale 4WD, Leonard Giesbers was de leider van de A-Finale Shortcourse, Johan Hooijmans (Team Multi-Car) was de leider in de Vintage Klasse & Jesse Mast was de leider in de Caravan klasse. Bij de tweede reeks waren Tom van Drunen (A-Finale 2WD), Paul Dijkstra (A-Finale 4WD), Addie Nooyen (Caravan), Marco van den Tillaar (Vintage), Leonard Giesbers (SC) & Tom van Zoggel (B-Finale 2WD) de leiders. Bij sommige finales waren onderlinge gevechten die leidde tot een actieve en enthousiaste sfeer! Bij de laatste finale reeks waren Arjan van de Graaf (A-Finale 2WD), Paul Dijkstra (A-Finale 4WD), Davy Hesen (SC), John Dollekens (B-Finale 2WD), Marco van den Tillaar (Vintage) & Jesse Mast (Caravan) de leiders. Bij de B-Finale 2WD was er een spannende battle tussen John Dollekens en Sietse de Krieger. John Dollekens won deze battle uiteindelijk met 0,568 seconde! Bij de Caravan Klasse deden er twee 4WD wagens mee, deze mochten een halve ronde achter de nummer 1 starten.

Marco XX
De Losi XX (1994) van Marco vd Tillaar was heel de dag dominant bij de vintage klasse!

Toen alle drie de finale reeksen waren verreden was het tijd voor de prijsuitreiking voor de Vintage en de Caravan klasse. Bij de Vintage was de top 3 als volgt: 3. Jan Beks met een RC10. 2. Johan Hooijmans ook met een RC10 Re-Release. Nummer 1 was Marco van den Tillaar met een Losi XX. Jan van Leeuwen won de prijs voor de leukste auto. Hij kwam rond met een Graupner Pinto. Bij de Caravan klasse was de top 3 als volgt: 3. Sietse de Krieger (B5M) die een caravan had gebouwd met een gemodificeerde X-6 body met daar bovenop een RedBull blikje. 2. Addie Nooyen (TLR22 3.0) die een klassieke caravan had gebouwd met getekende details zoals gordijntjes, deurtjes en raampjes. En op plaats 1 stond Jesse Mast (Schumacher Cat K2( 4wd) die een caravan had gebouwd met een 1/8 Buggy kap er op. John Dollekens won de prijs met de mooiste caravan. Hij had een klassieke caravan gebouwd met details zoals echte deurtjes & raampjes met echte gordijntjes! Ook had hij gedacht aan een fietsenrek en had hij zijn caravan bedekt met een blinkend zilverkleurig metaal. Kortom een super realistische modelbouw caravan!

Het was weer eens een geslaagde dag op het circuit van MAC Vlijmen!

Sietse de Krieger
(foto's: Bert Pecasse)

caravan john

John wist met zijn gordijntjes de jury te overtuigen en sleepte de prijs voor mooiste caravan binnen.