Verslag BNK3 te Vlijmen - 2010/05/30

In de weken voorafgaand aan deze BNK was het toch wel behoorlijk goed weer geweest. Maar ja, de BNK in Vlijmen is zelden geheel droog en we moesten nog gestraft worden voor het feit dat het vorig jaar hier droog was. Gedurende de week werden de weersverwachtingen steeds grimmiger tot op het moment dat er zelfs hagel werd voorspeld. Het kon dus nog gezellig gaan worden.

Gelukkig lieten zich maar weinig mensen afschrikken door de voorspellingen en stonden er toch 72 rijders klaar om de strijd aan te gaan. De wedstrijdleiding ging, zoals in Vlijmen gebruikelijk is, volgens het roulerende systeem. Tevens natuurlijk bijgestaan door Liliane om dit zooitje ongeregeld hier en daar bij te staan.

Kwalificaties

4wd actieBij de 4wd was het Rudi Neeckx die de juiste wielmoeren had gevonden om Steven Stappaerts de BQ in de schoenen te kunnen schuiven. Tevens zat er ook wat lokaal talent in de finale in de vorm van Roel van Drunen, Tom van Drunen en Ronald Joostema, en natuurlijk ook de mensen die normaal gezien de 4wd domineren zoals een Erik, Wesley en zelfs Bart van Echelpoel deed weer mee. Bart liet meteen zien dat hij het nog niet verleerd was door de TQ neer te zetten met de B-Max, gevolgd door Tom van Drunen en Wesley van Helmond. De huidige leider in het BNK stond 4de op de grid met zijn Durango.

Bij de 2wd was het Bruno Heremans die de TQ wist te pakken en zo toch kon gaan proberen om Wouter Wijnen van het BNK kampioenschap af te houden. Wouter had al 2 races gewonnen en als hij deze ook zou winnen zou het toch wel erg lastig om het nog te verslaan in de 2de helft van het seizoen. Wouter Wijnen zelf stond overigens nog wel op de 2de plaats op de grid, dus makkelijk zou het nooit gaan worden. Derde stond onze lokale (super)held Tom van Drunen met zijn X6. Enne ja, Tom van Echelpoel stond weer netjes op plaats vier. Wesley van Helmond stond ook voor het eerst in een 2wd A-finale. Meestal staan ze dan 10e of 9e ofzo. Maar Wesley niet, die stond gewoon heel mooi 5de. Jan Beks reed vandaag ook voor het eerst met zijn nieuwe aanwinst en stond daar zeer verdienstelijk 10e mee.

Finales 4WD

De strijd om de C-finale was een strijd tussen Kris Lathouders met zijn Durango en Kurt Sallaerts met zijn B44. Hoewel Kris de 1ste finale wist te winnen, waren de andere 2 finales toch echt voor Kurt. Waardoor hij het biermandje in ontvangst mocht nemen.

De B-finale was echt weer geheel volgens plan. Iedere finale een andere overwinnaar. Maar uiteindelijk van Steven Stappaerts die als enige naar een gewonnen finale nog een ander bruikbaar resultaat had, waardoor hij uiteindelijk zijn BQ toch wist om te zetten in een mooie overwinning. Marco Goorden was met zijn “Zaadmiya” netjes 4de.

De A-finale was eindelijk weer eens echt spannend. Zowel Bart, Tom, Wesley en Gonzo gingen er allemaal voor en waren allemaal ook ongeveer even snel. Dit leverde voor het publiek toch leuke finales op. Wesley zat alleen meestal te vaak in de problemen om te gaan voor het podium, maar pakte weer mooie punten met zijn 4de plaats. Bart van Echelpoel had een beetje moeite met de hobbelige baan en viel door kleine foutjes terug naar een nog altijd nette 3de plaats. Tom van Drunen heeft misschien wel tijdens de finales het meeste aan kop gelegen, maar op het moment dat de tijd om was moest hij iedere keer Erik Michiels net voor zich dulden. Waardoor Erik de dagoverwinning te pakken had en 100 punten op zijn conto bij kan laten schrijven.

1. Erik Michiels B Durango
2. Tom van Drunen NL B44
3. Bart van Echelpoel B Yokomo
4. Wesley van Helmond NL XXX-4
5. Rudi Neeckx B Tamiya
6. Stephane Peeters B Schumacher
7. Ronald Joostema NL Yokomo
8. Roel van Drunen NL Durango
9. Kristof van Echelpoel B Yokomo
10. Luc de Weerd B B44

Finales 2WD

De D-finale werd gewonnen door Thaisa van den Bossche die af wist te rekenen met mannen als Ludo de Greef, Jerry Verhulst en William van Bladel.

In de C-finale waren het Alex van de Bos en Rudy Renaux die de dienst uit maakte. Uiteindelijk was het Rudy die wist te winnen. 3de werd Tom Verhulst.

De B-finale werd gedomineerd door onze BQ-boy Frederic van Eylen, daarachter was het John Debacquer die na de A-finale op Kampenhout ook weer in de bovenste regio van de lijsten terug te vinden was. Tonnie Hendriks wist uiteindelijk beslag te leggen op de 3de plaats door Willy Heremans te verslaan.

De A-finale was zoals wel vaker. Wouter maakte gehakt van de rest, Steven Verelst ging als een kogel maar maakte te veel fouten. We waren in Vlijmen dus Tom kwalificeert goed en in de finales gaat alles verkeerd. Tot zover loopt alles volgens plan. Waren er dan geen verassingen? nou ja toch wel een paar. Namelijk Tom van Echelpoel werd geen 4de. Sterker nog, hij won de laatste finale en werd zeer knap 2de. Ok dus de 4de plaats was opeens vacant, gelukkig was Wesley zo aardig om zich op te offeren en deze plaats dan maar te nemen. Geen slecht debuut voor een A-finale, om het maar subtiel uit te drukken.

1. Wouter Wijnen B CR2
2. Tom van Echelpoel B X-Factory