Buggy’s 2WD en 4WD

De buggy is een van de oudste en meest competitieve off-road klasse die er op dit moment gereden wordt. Hoewel het kleine lichte autootjes zijn moet je ze niet onderschatten. Ze zijn ontzettend wendbaar en precies te besturen. Deze modellen zijn vooral gemaakt om zo snel mogelijk de finish te passeren.

 DSC 4396

De buggy's worden bij wedstrijden gesplitst in tweewiel aangereden (2wd) en vierwiel aangedreven (4wd). De 4wd modellen zijn over het algemeen stabieler en sneller dan de 2wd. Echter maakt dit de 2wd buggy's niet minder interessant. Sterker nog de charme van de 2wd is vaak juist dat deze moeilijker de baan rond te krijgen is. Ook is deze klasse over het algemeen iets onderhoudsvriendelijker. Het is dan ook een persoonlijke voorkeur van de rijder welke klasse gekozen wordt.

De Tamiya Fighter

Deze klasse is speciaal bedoeld voor de beginners. Voor een relatief klein budget kun je deze Tamiya kant en klaar kopen of  zelf bouwen. Heel veel plezier voor jong en oud en voor een klein bedrag echt racen! In Duitsland is deze buggy bekroond met een award voor educatief speelgoed. De Tamiya is echter veel meer dan speelgoed.

DSC 4281