Verslag BNK3 te Vlijmen - 2011/05/29 - MAC

Gepost in Wedstrijdverslagen

Het derde BNK van dit jaar werd zoals gewoonlijk gereden bij MAC Vlijmen op hun kleicircuit. De layout was hetzelfde als vorig jaar, behalve de jumpsectie, die was iets aangepast. Er was wel hard gewerkt aan de ondergrond, die het normaal hard te verduren krijgt, zeker bij droog weer. Dit jaar werd de baan volledig behandeld met een product dat de toplaag veel harder en steviger maakt. Niemand weet waar dit vandaan komt, maar sommige bronnen spreken over illegale kwekerijen in de woestijn, waar bepaalde meerbulterige dieren enkel en alleen op viagra leven. Maar dat zijn slechts geruchten!

jeffreyNu zouden er allerlei verhalen kunnen volgen over wie er op zaterdag al supersnel onderweg was, hoe de baan evolueerde gedurende deze trainingsdag en hoelang bruno gemiddeld spendeert aan het knippen van z'n banden. Jammer genoeg was uw interim verslaggever niet aanwezig, waardoor er dus geen uitspraken over gedaan zullen worden. 's Avonds heb ik echter nog wel mogen genieten van enkele wilde verhalen, een flesje wijn, Mojito mix, een zeer kort bezoek aan een buurtfeest en de harde grond van de vlijmense grasbaan. Verder is er ook nog een kostbare frisbee gesneuveld wegens overbelasting, en heeft John Chambrant vakkundig tegen de grond gewerkt.

2wdactie2Zondagmorgen was iedereen al vroeg uit de veren om zich opnieuw op de baan te storten. Nu was het voor echt want het derde bnk ging bijna losbarsten! Gelukkig geen regen, wat vorig jaar wel even anders was... Na twee races op astro, was dit trouwens de eerste echte test voor de nieuwe control tyre: proline caliber. Algemene conclusie tot nu toe is dat deze 100 keer minder slijt dan z'n voorganger, en er zelfs bij ver gevorderde slijtage nog goed mee rond te komen is. Daarnaast is er wel een insertslag aan de gang, tenminste bij enkele zeer gedreven figuren. Ook het topkesknippen is een populair fenomeen, enkel jammer dan er een miljoenmilard toppen op staan die elk nog eens uit 3 kleinere topjes bestaan. Dat zijn dus driemiljoenmiljard topjes om patronen in te knippen, plezier gegarandeerd!

Misschien moeten we het ook nog even over de race hebben...

4wdIn 4wd was het one hit wonder Stefan Mestker die de pole wist te bemachtigen. Dit voor Erik en/of Gonzo, en Bart van Echelpoel. Hans Smit wist zich mooi achter dit olijke trio te nestelen. En verder zaten er nog 6 andere piloten mee in de A!

De 4wd A-finales waren op z'n minst 'eventful' te noemen. Na de eerste finale was zowat iedereen nog 3 kwartier aan het discussiëren over wat er allemaal gebeurd was, hoe het kwam en wie er bij betrokken was :-) Gelukkig was er toch nog een eindresultaat, en werd alles terug rustig. Finale 1 werd gewonnen door bart, voor Gonzo. Stefan was geplooid en reed voor een schrapresultaat. In de 2e finale verging het stefan veel beter, maar bij het dubbelen in 1 van de laatste ronden ging het mis, waardoor hij z'n eerste plaats verloor aan Bart. Die keek niet meer om en won dus ook de 2e finale en op die manier ook het 3e BNK! Stefan won uiteindelijk nog de derde finale met de snelste tijd van de dag, wat in totaal dan goed was voor een 2e plaats. Kristof wist consistentie om te zetten in een 3e plaats door 2e te worden in de laatste finale, voor Hans Smit die eigenlijk nog constanter was en 3 keer derde werd, maar dus toch vierde eindigde.

bart catDe top 3 in de B finale werd volledig ingenomen door oude Cartroubles helden, een antwerpse club uit een ver verleden. Johan Neyens won, voor Stephane Peeters en Luc de Weerd, oftewel een 3-tal dat niet komen trainen was :-)

De C finale werd gewonnen door Frederic Fontaine, één van onze waalse vrienden. Hij rekende af met Robbert Olieman en BZB.

In 2wd was Bruno de te kloppen man, en reed met 2 vingers in z'n gat eeeeuh neus naar de pole. Daarachter was het wel spannend, er was zowat een man of 7 die 2e kon staan. Wesley was de gelukkige, op z'n thuisbaan, voor Willem-Jan. Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven en stond er een Tom 4e, maar deze keer was het Tom van Drunen! Nicolas Risser wist alles heel te houden in de qualificaties en zat daardoor mooi mee in de A met z'n Cougar. John Debacquer miste op 0.2s de A-finale, ten voordele van Maarten Kempeneers.

bnk 2011 round 2 - mbv kampenhoutIn de A finale ging bruno rustig door en won de eerste 2 finales. BORING! Wesley had heel eventjes aan de leiding gelegen, maar dat duurde niet lang. Hij won wel de laatste finale, waarin bruno niet mee reed en werd zo mooi tweede. Daarachter wisten Stefan en Wouter de schade een klein beetje te beperken door Chambrant en Tom van Drunen enkele plaatsen naar achter te duwen. De strijd achter Bruno en Wesley was heftig, en spijtig genoeg niet altijd even mooi... Maar dat is eigen aan een baan waar het zo close is, dan is een foutje snel gemaakt, en uitwijken of remmen op gladde klei is niet altijd mogelijk uiteraard.

Na een trage start in finale 1, wist John wel z'n BQ om te zetten in een win, door de 2 laatste finales mooi te winnen. 4WD held Erik bezette de tweede plaats, voor Nik Weyers en lokale held Jan Beks. Ook hier zaten er buiten de top 3 nog 7 andere piloten in de B!

Winnaar van de C finale was Dennis Boer, voor Stijn Coomans en Patrick van Laer. Onze sexyvoorzitter moest genoegen nemen met een 10e plaats in deze finale.

bnk 2011 round 2 - mbv kampenhoutDan was er ook nog een D finale! Daar was Jonas 'GoPro' Walravens de beste, voor Jean-Francois Renard en Darkside Q-man, die van het concept slipper nog steeds niet wil weten. Naar het schijnt eet hij z'n slipper pads op, om ze een lesje te leren, en om een voorbeeld te stellen voor de rest :s

En dat blijft hier maar duren, een E finale was mooi geweest als afsluiter, maar die eer was vandaag voor de F finale... De E werd gewonnen door Eric Hendriks, die vandaag geen mooie foto's van z'n wagen zou zien omdat hij in de finale moest starten waar CoOper de pole wist te verzilveren. Winnaar van de F-finale was Frederic De Conchy, voor Thaïsa die al betere dagen heeft meegemaakt. Net zoals de rest van Team Medium.

Tot zover het derde BNK van 2011! Ik kan u nog wel de szechuan saus bij de Wok Nieuwkuijk aanraden, maar dat is dan voor volgend jaar, want deze keer komen we niet terug voor de grasbaanrace (toch niet voor een BNK race).

De volgende race is in Bergschenhoek, "rij eens mee met de mvb" zeggen ze daar. Zullen we dat dan maar met z'n allen doen?

Ja.

Tekst: Wouter

Foto's vind je hierrrr!

Het volledige verslag inclusief afbeeldingen is afkomstig van rc-offroad.be.